Ayurveda

Läran om livet 

Ayurveda är ett system som tar hänsyn till alla aspekter i livet - vi är kropp, sinne (tankar och känslor) och själ, en helhet. Och vi påverkas av vår omvärld och den miljö vi lever i. Inom Ayurveda ställer man stor betydelse till den mat vi äter och hur vår matsmältning fungerar - även sambandet mellan sömn och rörelse är avgörande för välbefinnandet.

Att finna balansen är vägen till hälsa och tillfredsställelse.  Rovilan erbjuder hälsokonsultationer och behandlingar. Läs vidare och se vad som passar dig, är du osäker hör av dig så kan vi prata lite om vad som kan passa just dig ! 

Rehabiliterande oljebehandlingar


  • Hälsokonsultation 900 kr (rabatterat pris 750kr)
  • Kaya, Regeneration Therapy  1300 kr

  • Siddhamassage 1100 kr
  • Abhyanga 1100 kr
  • Basti/dammbehandling 880 kr

  • Marmabehandling 980 kr (rabatterat pris 780 kr)

  • Shirodhara 1100 kr
  • Rovilans duett - Shirodhara med bastu 1800 kr/2 pers. ( ordinarie pris 2 200 kr/2pers)
  • Klassisk massagebehandling 950 kr

Läs mer nedan och se tider via bokningsknappen. Behandlingar ges både på Rovilan i Sörbyn och på Human Health i Luleå, Stationsgatan 69

Boka tid

Hälsokonsultation

En konsultation är bra för att rätta till obalanser innan de leder till sjukdom, när du känner dig ur form eller när du redan är sjuk. Helhetsbilden bedöms med hjälp av ditt aktuella hälsotillstånd, pulsavläsning, din personlighetstyp och din livssituation. Du får individuellt anpassade hälsoråd för just dina behov. Det är vanligtvis enkla men effektiva råd om egenvård, dagliga rutiner, kost, örter och förslag på behandlingar.

Tidsåtgång: cirka 90 minuter

Kaya (Kaya Regeneration Therapy)

En unik behandling som stimulerar kroppens normala inflammation- och reparationsfunktioner. Stödjer återskapandet av nya celler på olika nivåer i kroppen. Höjer endorfinnivån. Stärker immunförsvar. Mycket bra vid led- muskel och reumatisk värk samt fibromyalgi. Ökar flödet i kroppen i utrensande syfte.

Tidsåtgång: cirka 90 minuter

Siddhamassage 

är en kraftfull och djupgående massage som ger energi och förbättrad blodcirkulation. Behandlingen är uppiggande och behaglig – bra vid smärta, reumatisk värk eller när du behöver en allmänt vitaliserande behandling. Speciellt bra vid stress, muskeltrötthet.
Avslutas med 15 minuter i bastu.


Tidsåtgång: cirka 90 minuter

Abhyanga

är en mjuk helkropps-massage med väldoftande varm olja, anpassad till din konstitution. Kroppen masseras systematiskt med lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet, ökar vitaliteten och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Behandlingen renar även kroppen på gifter och slaggprodukter och är bra vid exempelvis lymfproblem och vid värk.

Tidsåtgång: cirka 90 minuter

Basti/dammbehandling 

är bra att använda vid olika typer av stresstillstånd och görs ofta i serie om flera för att få bästa effekt. Bra vid; sömnstörningar, oro, energibrist, obalanser i mag- och tarmsystemet. Hormonella besvär som mensvärk, PMS och klimakteriebesvär och olika typer av smärta. Basti/dammen görs på olika ställen på kroppen, exempelvis - njurarna, hjärtat, leder, magen, sköldkörteln - allt beroende på symptom och obalanser. Dammen fylls med varm olja och de örter som behövs.

Tidsåtgång: cirka 90 minuter

Marmabehandling

En behandling ensam i sitt slag för djup avslappning och balansering av kropp och livskraft. Behandlingen inleds med en kort konsultation och pulsavläsning som avgör vilka oljor och marmapunkter som ska behandlas. Punkterna stimuleras med essentiell olja och lätt beröring.

Marma passar alla som vill hitta och återställa kontakten med sig själv!

Det finns 107 marmapunkter - det är inåtledande nervändar som leder impulser från kroppens periferi till centrala nervsystemet till exempel från sinnesorganen till hjärnan.

Tidsåtgång: cirka 90 minuter

Shirodhara

Behandlingen är djupt avstressande, renar sinnet och lugnar nervsystemet.
Behandlingen används bland annat för att; motverka huvudvärk, migrän, sömnlöshet, minnesförlust, och mental stress. Den inleds med att kroppen smörjs in med varm olja och sedan får en varm oljestråle långsamt rinna över panna och hjässa.

Tidsåtgång: cirka 75 minuter

För att få ut mest av behandlingen kommer du att rekommenderas 5 dagar efterbehandling. Man bör med andra ord inte anstränga sig efter en Shirodhara.

Rovilan´s duett - ta med en vän eller din kära.

Tid för ro och avslappning. Vi börjar med en genomgång om hur behandlingen går till. Och medan en av er påbörjar Shirodhara behandlingen tar den andra personen plats i bastun eller om annat föredras, sitta lugnt och läsa, lyssna på musik eller ta en skön promenad. Sedan byter ni plats för nästas behandling och när den är klar avslutar ni tillsammans med skön bastu!
Frukt, te och snacks ingår.

Tidsåtgång cirka 3 - 3,5 tim. 

Klassisk massagebehandling 

För rygg, nacke och axlar. Förbättrar cirkulationen. (blod- och lymfa), uppiggande, stärker immunförsvar, mjukgör huden och stärker leder och muskler. Olja tas lätt upp genom huden, smörjer och rengör vävnaderna, vars slaggämnen rensas ut lättare när du gör massagen först och duschar/badar efteråt. Massagen stimulerar hudens tusentals små nervfibrer. Huden producerar dessutom hormoner och viktiga ämnen för nervsystemet.

Tidsåtgång: cirka 60 minuter

Boka tid