Området

Råneälvdal

Sörbyn ligger cirka 35 kilometer norr om Boden och nära Råneälven. Själva byn ligger vid kallkällsjön Vitträsket och inget fattas för ett gott liv i den här delen av Råneälvdal. Allt från fenomenala människor och fantastisk natur, för vandring, rekreation, fiske, jakt, bär och svampmarker, en unik historia om Gällivare Malmens upphittare och Sörby Parkens betydelse med mera.
Det finns en entreprenörsanda som möjliggjort restaurang och turismanläggningar på världsklass nivå som attraherar besökare från hela världen. Och företagandet generellt gör att vi har ett stort utbud av tjänster och funktioner som behövs för att ett samhälle ska fungera och att människor ska trivas.

I Sörbyn och närliggande byar finns bland annat, en åretruntöppen restaurang, en bastuflotte som kan bokas hela året! Spektakulära och unika boenden. Här finns en välsorterad Lanthandel i Gunnarsbyn. En skola som de senaste åren ökat från 20 elever till 33 elever år 2022. En aktiv kyrka som driver en av Sveriges cirka 40 Världsbutiker för rättvis handel. Flertalet föreningar och företag som gör att vi har ett stort utbud och variation av olika typer av kultur, sång, musik, konst hantverk, idrott med mera - ja det finns otroligt mycket att upptäcka för dig som kommer hit!